Ontmoet de eigenaresse

torie 2

Een gesprek met Torie, de eigenaresse van Kinderopvang Bambini

Na verschillende oppaskindjes, een opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker en ervaring te hebben opgedaan bij drie verschillende kinderopvangcentra, wist Torie het zeker: ze ging een eigen kinderopvang beginnen. Lees hier het verhaal over het ontstaan van Kinderopvang Bambini.

Hoe het allemaal begon…

Als kleine meid was Torie al degene die op de jongste en kwetsbaarste kinderen in de klas lette. “Ik weet nog heel goed dat in groep 3 één van mijn klasgenootjes was gevallen, ik ging toen naar het grappigste kindje in de klas en zei dat hij het meisje dat was gevallen aan het lachen moest maken, want ze had zich pijn gedaan”. Niet gek dus dat ze al snel wist dat ze ‘iets met kinderen wilde doen’ en er later voor koos om een opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker te gaan doen. “Ik wist al op heel jonge leeftijd dat ik met kinderen wilde werken. Tijdens mijn opleiding ging ik dan ook als bijbaantje op kindjes passen. Tot op de dag van vandaag heb ik nog contact met een aantal van mijn oppaskindjes”. In haar tijd van oppasmeisje tot studente en stagiaire pedagogiek, heeft Torie een sterke eigen visie ontwikkeld over kinderopvang.

Een eigentijdse kinderopvang

Torie wilde dingen anders gaan aanpakken naar aanleiding van de ervaringen die ze inmiddels had opgedaan. “Ik merkte bijvoorbeeld dat ouders vaak op zoek waren naar flexibiliteit. ‘Fijn dat we ons kind overdag naar de opvang kunnen brengen, maar wat als we ‘s avonds een oppas nodig hebben?’ Daarom open ik Bambini met zeer flexibele tijden. Iedere ouder moet een avond kunnen inplannen om bijvoorbeeld te gaan sporten. Of een weekendje weg te kunnen zonder de kids.”

Niet alleen gaat Kinderopvang Bambini zeer flexibel open, Torie biedt ook de mogelijkheid om de kinderen naar school te brengen en weer op te gaan halen na schooltijd. Dat scheelt veel werkende ouders een hoop stress ’s ochtends. En dat is niet het enige waar Torie met haar kinderopvang slim op inspeelt. “Een ander aspect wat ik vaak tegenkwam is dat ouders het toch “eng” vinden om hun kind of kinderen achter te laten bij een opvang. Ik moest er even over nadenken hoe ik dit gevoel kon wegnemen bij ouders. Ik besloot om camera’s op te hangen bij kinderopvang Bambini. Via een app kunnen ouders dan inloggen wanneer hun kind bij Bambini is, zodat ze kunnen kijken waar hun kind op dat moment mee bezig is.”

Ouders hoeven overigens niet in te loggen om te kijken of hun kindjes gezond eten bij Bambini. “Gezondheid staat net als veiligheid en liefde centraal bij ons. We zullen zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen met de kindjes en uiteraard serveren we gezonde uitgebalanceerde maaltijden.” Of het eten lekker is staat buiten kijf. Met een Italiaanse achtergrond weet Torie zeker hoe ze een lekkere maaltijd op tafel kan zetten.

Aftellen tot de opening

Bij Bambini is alles liefdevol ingericht, het is er sfeervol en veilig. De kleurrijke BSO en het gezellige kinderdagverblijf stralen dat overduidelijk uit. Overal staat speelgoed, kleine houten huisjes met een keukentje en talloze bordspelletjes, een echte voetbaltafel, maar ook een Nintendo Wii. Bij Bambini zal geen enkel kind zich hoeven te vervelen en Torie kan dan ook niet wachten om alle kindjes binnenkort te verwelkomen. Op 9 oktober gaat Kinderopvang Bambini open in Limbricht. Wil je jouw kinderen ook laten opvangen bij Kinderopvang Bambini? Neem dan contact met op met Torie via: www.kinderopvangbambini.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *